Biefstukschotel

Recepten > Biefstukschotel

Recept voor 2 personen.

Ingredienten:

  • 250 g biefstuk
  • 2 eetlepels gesneden paprika
  • 25 g boter
  • grill- & barbecuekruiden (uit pakje)
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • scheut sherry
  • 1/2 kopje koffieroom
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de biefstuk in blokjes en wrijf die in met de grill- & barbecuekruiden. Zout hebt u nu niet nodig.
  2. Snipper het ontbijtspek en doe dat samen met de boter in de koekenpan.
  3. Als het spek gaat kleuren, doet u de biefstuk en de paprika in de pan. Zonder dat u bij de pan vandaan loopt, bakt u het vlees op hoog vuur aan. Het is de bedoeling dat de biefstuk van binnen rood blijft. U begrijpt, het is dus minutenwerk.
  4. Haal alles uit de pan, de boter uitgezonderd. Doe in de pan de tomatenpuree. Even aanbakken. Giet er vervolgens de sherry bij en de koffieroom. Goed de bodem schoonkrabben (dit komt de smaak ten goede) en alles aan de kook brengen.
  5. Breng, als ’t nodig is, de saus op smaak met peper en zout. Serveer ze apart.

Deze schotel is lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *