Ingrediënten:
- 2 varkenslapjes
- spek
- 500 gr champignons
- 1 bosje selderij
- tomaten
- 3 zure augurken
- 1 teentje knoflook
- 2 Spaanse pepers zonder zaad
- bouillon
- witte wijn
- koffiemelk
Bereiding:
- Laat de olie in een braadpan heet worden en laat het in blokjes gesneden vlees daarin gaar worden.
- Voeg de kleingesneden augurken en champignons toe met een flinke scheut wijn.
- Voeg dan de knoflook en de pepers toe en laat 5 minuten sudderen.
- Bak intussen het spek (bijv. een paar plakken bacon of gewoon spek) in dobbelstenen uit.
- Bak 1 of 2 grote tomaten 5 minuten mee.
- Doe er 1/4 liter bouillon, peper, zout en een kruidenbuiltje bij en laat het geheel ± 40 minuten pruttelen.
- Doe dan de saus bij de vleespot.
- Bind met de aangemaakte maïzena tot het een wat gebonden geheel wordt.
- Doe er wat koffiemelk bij, strooi er selderij op en dien op met Duits zuur brood.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?