Hongaarse goulashsoep met rode bonen
Ingrediënten:
- 500 gr varkenspoelet
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 600 gr aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 blikjes kidneybeans
- 500 gr tomatenmoes
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 bouillontablet
- peper, zout
- 1 rode Spaanse peper
- 1 pakje diepvriesprinsesseboontjes
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in kleine blokjes.
- Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten mooi bruin.
- Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven.
- Voeg de tomatenpuree, de uitgelekte bonen, de tomatenmoes, het chilipoeder en de bouillon toe, kruid met peper en zout en giet er 1/2 liter water bij.
- Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe.
- Lekker met stokbrood.