Hongaarse salade voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 blikken witte bonen
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 3 eetlepels olie
- 4 vleestomaten
- 150 gr salami
- 6 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 geperst teentje knoflook
- peper, zout
- bieslook
Bereidingswijze
- Laat de bonen uitlekken.
- Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
- Snipper de ui. Bak de ui en de paprika ± 10 minuten in de hete olie.
- Snijd intussen de tomaten en de salami in stukjes.
- Roer een sausje van de yoghurt, de mosterd, knoflook, peper, zout en de fijngehakte bieslook.
- Schep de afgekoelde paprika, de tomaten en de salami door de bonen.
- Maak de salade aan met het sausje.
Heeft u ook een Hongaars recept voor ons? Mail het en binnenkort staat het op deze site.