Hongaarse varkenslappen
Ingrediënten:
- 200 gr speklapjes
- 250 gr hamlappen
- peper, zout
- 50 gr boter
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 dl water of bouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 bekertje zure room1 eetlepel bloem
Bereiding:
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
- Smelt de boter in een pan en bak de spekblokjes langzaam uit.
- Zet het vuur dan wat hoger en bak de rest van het vlees rondom bruin.
- Snipper intussen de uien.
- Maak de paprika schoon en snijd hem fijn.
- Neem het vlees uit de pan en bak dan de ui, knoflook en paprika.
- Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder samen met het water of de bouillon toe, doe vlees terug in de pan en voeg de tijm toe.
- Sluit de pan en stoof het vlees in ± 1 uur gaar.
- Voeg halverwege nog 1 dl water toe.
- Roer de bloem door de zure room, schenk er wat van de saus bij, giet het geheel al roerend terug in de pan en laat de saus licht binden.