Ingrediënten:
- 1 kg karbonaden zonder been
- zout
- 60 g bloem
- boter
- 250 g uien
- 20 g paprikapoeder
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- kummel
- 160 g paprikareepjes
- 80 g tomaatstukjes
- 150 g wortelen, in plakjes
- 50 g knolselderij, in kleine blokjes
- 1 kg aardappelen, in grove blokjes
- fijngehakte peterselie
Bereiding:
- Het vlees zouten en met bloem bestuiven. In hete boter op hoog vuur aan beide kanten aanbraden. Dan het vlees overbrengen in een grote stoofpan met dikke bodem.
- Aan het braadvet nog wat boter toevoegen en de fijngehakte uien daarin goudbruin fruiten.
- Paprikapoeder erbij doen. Goed roeren.
- Met bouillon of water begieten. Weer doorroeren.
- Alles over het vlees in de stoofpan gieten. Kruiden met de knoflook en de kummel.
- Onder af en toe schudden bij matige hitte met deksel op de pan laten smoren.
- Af en toe wat water toevoegen. Het vlees moet niet koken, maar in eigen vocht smoren.
- De wortelen, knolselderij en aardappelen in wat boter halfgaar aanbraden.
- Wanneer het vlees bijna gaar is, de paprika, tomaat en halfgare groenten toevoegen. Water erbij gieten en alles samen gaar smoren.
- Bij het serveren eerst de karbonaden op een bord leggen; daarop met een schuimspaan de groenten en aardappelen erop scheppen. De saus over het geheel gieten en garneren met de fijngehakte peterselie