Karbonaden uit Szeged

Ingrediënten:

  • 1 kg karbonaden zonder been
  • zout
  • 60 g bloem
  • boter
  • 250 g uien
  • 20 g paprikapoeder
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • kummel
  • 160 g paprikareepjes
  • 80 g tomaatstukjes
  • 150 g wortelen, in plakjes
  • 50 g knolselderij, in kleine blokjes
  • 1 kg aardappelen, in grove blokjes
  • fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Het vlees zouten en met bloem bestuiven. In hete boter op hoog vuur aan beide kanten aanbraden. Dan het vlees overbrengen in een grote stoofpan met dikke bodem.
  2. Aan het braadvet nog wat boter toevoegen en de fijngehakte uien daarin goudbruin fruiten.
  3. Paprikapoeder erbij doen. Goed roeren.
  4. Met bouillon of water begieten. Weer doorroeren.
  5. Alles over het vlees in de stoofpan gieten. Kruiden met de knoflook en de kummel.
  6. Onder af en toe schudden bij matige hitte met deksel op de pan laten smoren.
  7. Af en toe wat water toevoegen. Het vlees moet niet koken, maar in eigen vocht smoren.
  8. De wortelen, knolselderij en aardappelen in wat boter halfgaar aanbraden.
  9. Wanneer het vlees bijna gaar is, de paprika, tomaat en halfgare groenten toevoegen. Water erbij gieten en alles samen gaar smoren.
  10. Bij het serveren eerst de karbonaden op een bord leggen; daarop met een schuimspaan de groenten en aardappelen erop scheppen. De saus over het geheel gieten en garneren met de fijngehakte peterselie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *