Paprika’s Krumpli
Ingrediënten:
- 1½ Kg aardappel
- 50 g vet
- 50 g rookspek
- 150 g rode ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 g tomaten puree of verse tomaten
- 300 g kolbázs
- 2 st. groene paprika
- zout.
Bereiding:
- Schil aardappels (Nicolas of binten b.v., géén afkokers) en snijd ze in staafjes, (plakjes mag ook).
- Snijd ook een grote of twee kleine uien in stukjes. Bak een paar dobbelsteentjes spek uit in een grote pan en fruit daarna de uien.
- Haal de pan van het vuur om er een kleine eetlepel paprikapoeder bij te doen want paprika kan “verbranden”, ((carameliseren!)
- Een scheut (ingedikt) tomatensap erbij gieten en wat bouillonpoeder en de aardappels er doorroeren.
- Kokend water erbij tot de aardappels net niet onder staan en een paar reepjes witte paprika erop.
- 15 minuten laten koken.
- Geef er bij voorkeur een braadworstje bij.