Voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 4 sjalotten
- 250 gr champignons
- 1 tomaat
- 4 steaks van 150 gr elk
- 40 gr boter
- Peper
- Zout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 koffielepels tomatenpuree
- 1/2 dl wodka, gin of jenever
- 2 dl room
- 2 el fijngesneden pijpajuin
Bereiding:
- Pel de sjalotten, halveer en snijd ze in halve ringen
- Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes
- Pel en ontpit de tomaat en snijd in dobbelsteentjes
- Verhit een nootje boter in de pan, kruid de steaks en bak naar eigen voorkeur
- Neem de steaks uit de pan en fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus
- Strooi er paprikapoeder over, knijp er het knoflookteentje bij en roer de tomatenpuree erdoor
- Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room
- Laat inkoken tot een gladde saus, voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout
- Schik de steaks op de borden, oversaus ze en strooi er de pijpajuin over
- Serveer met frietjes of rijst