Een recept voor Sze’kler Gulasch:
Ingredienten:
- 400 gr uien
- 100 gr vet (reuzel, margarine)
- 1 kg varkensvlees (rib, schouder)
- 10 gr karwijzaad
- 1 geplette teen knoflook
- wat fijngehakte dille
- 1 kg zuurkool
- ± 30 gr zoete paprika
- zout
- 2 dl zure room
Bereiding:
- De uien fijnhakken en in het vet zachtjes aanfruiten.
- Het vlees in niet te kleine stukken snijden en aan de uien toevoegen.
- De kruiden erdoor doen en met wat water of bouillon afgedekt zachtjes stoven tot het vlees half gaar is (± 30 minuten).
- De zuurkool toevoegen.
- Kruiden met paprika en zout en nog zo lang stoven tot de zuurkool gaar is (± 45 minuten).
- Tenslotte de zure room toevoegen en nog even aan de kook laten komen.
Heeft u ook een lekker Hongaars recept? mail het naar de webmaster!