Fazantborst met kool

Ingrediënten:

  • 1 hele fazantborst
  • 50 gram zuurkool (een beetje uitgewassen)
  • 10 gram gerookt spek
  • 1 blikje bonen
  • 5 aardappelen
  • zout
  • peper
  • 15 gram gesneden spek
  • 4 kop zure room
  • rode peper

Bereiding:

  1. Snijd het spek in blokjes en bak het spek.
  2. Bak ook de kool, paprika bonen en aardappelen in blokjes gesneden om wat meer smaak te krijgen.
  3. Neem een aarden vat, bekleed met spek, vul de helft met het kool mengsel en plaats de fazantborst, leg daarna de rest van de ingrediënten rond de fazant. Giet hierover de zure room, die op smaak gebracht is met zout, peper en rode peper.
  4. Matig warme oven gedurende 1,5 uur

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *