Krumpli is een Hongaarse stoofpot
Ingredienten
- 50 gr. boter of olijfolie,
- 1kilo stevige aardappels,
- 2 rode paprika’s,
- 2 groene paprika’s,
- 1 kilo krabbetjes, (of worst, bijvoorbeeld salami en rookworst),
- half (of meer) pond uien,
- 2 teentjes knoflook,
- zout,
- evt. blokje bouillon,
- lombok (Spaanse pepers) naar smaak,
- 2 el Hongaarse paprikapoeder,
- tijm,
- 1 dl rode wijn,
- blikje tomatenpuree (delmonte),
- 1 tl suiker,
- creme fraiche
Bereidingswijze
- Uien en knoflook fijn snipperen, eventueel worst in plakken snijden, paprika’s in reepjes, aardappels schillen en in vieren delen
- Ui fruiten tot ze glazig zijn dan knoflook 5 min meefruiten,
- krabbetjes of worst erbij voegen,
- lombokje meebakken pan van het vuur halen, even laten afkoelen,
- paprikapoeder erdoor roeren met tijm, peper en zout naar smaak,
- met wijn afblussen,
- aardappelblokjes toevoegen,
- water erbij tot het geheel bijna onder vocht staat.
- Het gerecht 30 min. laten pruttelen op een zacht pitje.
- Paprika erbij, Tomatenpuree voor de binding, halve tl suiker voor het ontzuren. Nog 15 min laten pruttelen
Opdienen met een beetje creme fraiche, brood en salade