Krumpli

Krumpli is een Hongaarse stoofpot

Ingredienten

  • 50 gr. boter of olijfolie,
  • 1kilo stevige aardappels,
  • 2 rode paprika’s,
  • 2 groene paprika’s,
  • 1 kilo krabbetjes, (of worst, bijvoorbeeld salami en rookworst),
  • half (of meer) pond uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • zout,
  • evt. blokje bouillon,
  • lombok (Spaanse pepers) naar smaak,
  • 2 el Hongaarse paprikapoeder,
  • tijm,
  • 1 dl rode wijn,
  • blikje tomatenpuree (delmonte),
  • 1 tl suiker,
  • creme fraiche

Bereidingswijze

  1. Uien en knoflook fijn snipperen, eventueel worst in plakken snijden, paprika’s in reepjes, aardappels schillen en in vieren delen
  2. Ui fruiten tot ze glazig zijn dan knoflook 5 min meefruiten,
  3. krabbetjes of worst erbij voegen,
  4. lombokje meebakken pan van het vuur halen, even laten afkoelen,
  5. paprikapoeder erdoor roeren met tijm, peper en zout naar smaak,
  6. met wijn afblussen,
  7. aardappelblokjes toevoegen,
  8. water erbij tot het geheel bijna onder vocht staat.
  9. Het gerecht 30 min. laten pruttelen op een zacht pitje.
  10. Paprika erbij, Tomatenpuree voor de binding, halve tl suiker voor het ontzuren. Nog 15 min laten pruttelen

Opdienen met een beetje creme fraiche, brood en salade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *