Goulash VI (Szekely gulyès)

Szekely gulyès

Ingrediënten:

  • 1 kg zuurkool
  • 500 gr varkenspoelet
  • 100 gr boter of vet
  • 1 ui
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels rode paprikapoeder
  • zout
  • wijn

Bereiding:

  1. Laat de gesneden ui in de boter goudgeel aanfruiten.
  2. Roer er het paprikapoeder door, doe het gewassen vlees erbij en laat het gaar stoven (± 1 uur).
  3. Stoof de gespoelde en uitgeknepen zuurkool zacht in wat water en vermeng het met het vlees.
  4. Besmeer een vuurvaste schotel met wat boter en doe het geheel erin.
  5. Giet de room erover en laat het een half uur in de oven doorbakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *