Het recept dat we hier geven is een modieus voorgerechtje of volledig hoofdgerecht voor vegetariërs, afhankelijk van de grootte van de porties. Enorm populair in Hongarije. Het recept is trouwens niet specifiek “Hongaars”, je vindt zoiets ook in alle omringende landen.
Ingrediënten
- Grote champignons
- Bloem
- paneermeel of verkruimelde beschuiten (Sommigen doen wat kruiden (en paprika) door het paneermeel, anderen weer niet…)
- boter
Bereiding
- Neem de champignons en maak ze schoon.
- maak een beslag van water en ( gezeefde ) bloem, maak dat zo dik dat het net niet meer druipt,
- neem een bord met paneermeel ( of verkruimelde beschuiten).
- verwarm de frituur voor op 180 oC.
- neem een champignon, wentel hem eerst door het bloembeslag, daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn en er geen barstjes in het jasje zitten. Soms word dit twee keer gedaan om het jasje zeker goed dicht te hebben.
- frituur de champignon lekker bruin.
Een variant op dit recept is in plaats van champignons met kaas. Die gaan in precies hetzelfde deegje en dan in de pan. Zie Kaas, gebakken.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?