Recepten > Palacsinta Hortobagy
Ingrediënten:
- Reuzel of olie
- 1 uitje paprikapoeder (edelzoet)
- 1 paprika
- 1 kleine tomaat
- 400 gram kip of kalfsfilet
- 4 dl zure room
- peterselie
- pannenkoeken
Bereiding
- Snipper het uitje fijn en fruit deze in de pan, neem de pan vervolgens van het vuur en doe de paprikapoeder erbij.
- Voeg de kip of kalfsfilet toe en bak deze.
- Maak de paprika schoon en ontvel de tomaat en voeg de toe aan de kip.
- Smoor het geheel in een afgedekte pan. Roer af en toe. Voeg wat water toe als het aan dreigt te branden.
- Maal het vlees en de groente met een gehaktmolen of keukenmachine.
- Vermeng 3 dl zure room met het braadvocht en breng het kort aan de kook.
- Roer het mengsel door het gemalen vlees totdat het smeerbaar is.
- Verdeel het vlees over de pannenkoeken.
- Rol ze op en leg ze op een bakplaat in de oven. Doe wat braadvocht erover en bak ze in 10 a 15 minuten gaar.
- Verdeel de rest van de zure room erover en serveer er wat kleine paprika ringetjes bij.