Hortobagy

In het noordoosten van het land, in de buurt van Debrecen, ligt een van Europa’s grootste, beschermde graspoesta’s. Het nationaal park van de Hortobágy is 70.000 hectare groot; onder de blote hemel grazen de typische Hongaarse grijze koeien, paarden, kudden zakkelschapen met gekrulde horens en zelfs buffels.

Hortobágy is het oudste nationale park van Hongarije. De Hongaren zijn erg zuinig op dit gebied. Het park geniet aanzien vanwege zijn ongerepte natuur met  vele vogels, bijzondere runderen en schapen en pittoreske boerderijen.

Het nationale park Hortobágy-poesta bij de stad Debrecen staat sinds eind 1999 op de wereldlijst van natuurmonumenten van de UNESCO. Hortobágy is het grootste steppegebied (52.000 ha) van Europa met typische eigen fauna en flora. U kunt hier de oeroude dierenrassen zoals de grijze ossen en zakkelschapen met gedraaide horens zien, die de Hongaren 1000 jaar geleden tijdens de volksverhuizing naar Hongarije meebrachten. En ook de “wilde” paarden, die er vrij rondlopen, mag u niet missen

Links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *