Concert met onstuimige Hongaarse muziek, zang en dans door Hajnali-Hungary & Karpaten Ensemble

  • Wanneer: donderdag 8 september
  • Hoe laat: 20:00 uur
  • Waar: Huis van Puck, Arnhem
  • Entree: € 10,-
  • Info: http://www.huisvanpuck.nl/event/wereldmuziekconcert-hajnali-hungary/

Achtergrond: www.speelman.nl/Hajnali

Op donderdag 8 september geeft Hajnaili-Hungary een Hongaars concert in Het Huis van Puck (in de voormalige Menno van Coehoorn Kazerne) in Arnhem. In een wervelende show met muziek, zang en dans wordt het publiek meegenomen naar het land van paarden, poesta en pálinka, eindeloze boerenbruiloften, grenzeloze dansfeesten en nachtelijke klaagzangen.

Het orkest Hajnali-Hungary speelt en zingt levende volksmuziek van het platteland van Hongarije en de Hongaars sprekende gebieden daaromheen, zoals Transsylvanië en Slowakije. Vaak zijn het eeuwenoude liederen, met aangrijpende teksten. Het culturele erfgoed van de Hongaren is een vat boordevol emoties, met grote contrasten: van zware melancholie tot uitbundig feestgedruis. Men gooit zijn verdriet in de klaagliederen en stampt het eruit in de snelle dansen.

Twee dansparen van het Karpaten Ensemble demonstreren enkele prachtige en spectaculaire Hongaarse dansen in originele kostuums. Na afloop nodigen zij de gasten uit op de dansvloer.

De muzikanten van Hajnali zijn rechtstreekse leerlingen van de roma-muzikanten uit Transsylvanië. Daarmee hebben ze uit de eerste hand de ambachtelijke techniek, de vurigheid en passie van de zigeuners meegekregen. De groep gaat voor het aardse, het trotse, en voor de ongelofelijke schoonheid van de oude Hongaarse liederen, rijkelijk versierd door de viool. Hajnali is een vaste waarde in het maandelijkse Hongaarse Danshuis in Utrecht.

Bijzonderheden

Donderdag 8 september, 20:00 uur.
Huis van Puck. Kazerneplein 6-2, 6822 ET Arnhem. (voormalig: Klarendalseweg 193). (Navigatie: Verlengde Hoflaan t.o. nr. 123, Arnhem)
Entree: € 10,-. Er kan niet gereserveerd worden.
Meer info:

  1. http://www.huisvanpuck.nl/event/wereldmuziekconcert-hajnali-hungary/
  2. www.speelman.nl/Hajnali
  3. www.tanchaz.nl
  4. https://www.facebook.com/HuisvPuck

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *