Concert Parno Graszt 11 maart 2017 in Ede

De bekende Hongaarse Zigeunergroep Parno Graszt komt voor één concert naar Nederland! En wel op zaterdag 11 maart a.s., in De Kei in Ede.

Wie een avond lang wil genieten van authentieke Hongaarse Zigeunervolksmuziek mag dit
concert niet missen! Parno Graszt speelt de soundtrack van het leven van menige
Roma in Hongarije. Alles wat hun leven kleur geeft – leven, liefde, dood, verdriet, feest, armoede en discriminatie – wordt bezongen zoals het wordt beleefd: puur en authentiek. En dit alles laten ze horen en zien met een ongeloofl ijke drive, die zeer aanstekelijk is.

Hun instrumentarium bestaat uit akoestische gitaren, contrabas, tambura, accordeon, lepels, melkkannen en vocale improvisaties, zoals de mondbas. Parno Graszt zingt in het Hongaars en in het Romanes. Hun muziek is al generaties oud, en ook de band draait al tientallen jaren mee maar is springlevend! Een begrip in Hongarije en ver daarbuiten. Ze speelden al in alle
werelddelen en in bijna alle landen binnen Europa.

Dit concert wordt georganiseerd door de Nederlandse Stichting Vakaró voor Komló, die onder andere jonge Roma in Hongarije helpt bij hun studie en het ontwikkelen van een zelfstandig bestaan. In de vorige Mecsek Magazine heeft u daar uitgebreid over kunnen lezen. (De stichting is ANBI gekwalificeerd en werkt uitsluitend met vrijwilligers en zonder winstoogmerk.)

Parno Graszt komt in volledige bezett ing naar Nederland en dat staat garant voor een unieke  belevenis! De voorverkoop van de tickets is al even gestart, dus wacht niet te lang met reserveren.

Zowel Parno Graszt als Stichting Vakaró voor Komló hopen op één groot feest, met
veel Hongaren en evenzoveel Nederlanders! Dus: várunk mindenkit sok szeretett el!

Datum: 11 maart 2017
Tijd: de deuren gaan open om 19.00 uur, aanvang concert 20.00 uur.
Locatie: De Kei, Peppelensteeg 12, 6715 CV Ede

Tickets:
€ 18 online voorverkoop: https://vakaro.paydro.com/concert-parno-graszt-1
€ 23,50 aan de zaal op 11 maart (indien nog beschikbaar)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *