Babócsa

Plaatsen > Babócsa

In het zuidelijk deel van de provincie Somogy op 24km van Nagyatád en 14km vanaf Barcs ligt het dorp Babócsa.

De vesting van Babócsa, 1450 voor het eerst in een oorkonde vermeld, viel tijdens de aanval van de Turken 1555 zonder gevecht als één van de weinigen kastelen van Hongarije door verraad. Men kan hier nog goed de in de Turkse tijd gebruikelijke bouwwijze van vestigingen zien.

Oostelijk van de nederzetting vindt u de Pasjatuin, die naar verluiden de Turken hebben aangelegd. In April en Mei vindt men hier onoverzienbare hoeveelheden van een narcis, die de Pasjatuin in een witte bloeiende zee verandert. Omdat het exemplaar buitengewoon veel warmte nodig heeft is de gehele tuin als beschermd natuurgebied uitgewezen.

In kalme en stille afgescheidenheid ligt in een park dat als beschermd natuurgebied is aangewezen het thermale bad Babócsa. In de zomermaanden kan men het buitenbad gebruiken, het overkapte bassin staat rond het jaar ter beschikking. De baden zijn gevuld met thermaalwater van 58 oC. Volgens de Hongaren is dit water behulpzaam bij reuma, gynaecologische klachten, van zieke gewrichten en de ruggengraat net als voor het helen en voor de verdere behandeling van fracturen. Als drinkkuur wordt het water gebruikt bij maagklachten.

’s winters is het binnenbad gesloten op dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *