Balatonalmadi

Plaatsen > Balatonalmadi

 

Balatonalmadi is een dorp aan het Balatonmeer, aan de oostelijke punt van het Balaton meer. In principe heeft u hier alles op loopafstand; het centrum met winkels, supermarkt, restaurant en het strand. Balatonfured ligt op ca. 15 km. Balatonalmádi is sinds 1877 al een geliefde badplaats. Het heeft het grootste strand van de noordkust.

 

In het oog springen de van rode steen en van permisch zandsteen opgetrokken gebouwen, zoals de rooms-katholieke kerk met de Sint Jobkapel (Óvári Ferenc u.), een prachtige met Venetiaans goudmozaïek versierde kapel die oorspronkelijk een plaatsje had in de Koninklijke Burcht van Buda. Hier werd als nationaal relikwie de rechterhand van de Heilige koning Stefanus bewaard.

 

Op de 6 km lange educatieve Rode Zandsteenroute worden de bezienswaardigheden van het Nationaal Park Balaton met borden aangegeven.

DAGEN VAN BALATONALMÁDI

De Dagen van Almádi zijn een traditioneel stadsfeest, gekruid met het optreden van volksdansers, operettezangers, humoristen en orkesten aan het einde van juli. Er zijn diverse sportgebeurtenissen, straatfeesten en vuurwerk. Een aanvullend programma is de serie concerten oude muziek, die in de Romaanse Vörösberényi Vestingskerk gegeven worden. Informatie via e-mail: balatonalmadi@tourinform.hu (Bron Hongaars verkeersbureau)

Verblijf Balatonalmádi.

Reserveren van een camping kan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *