Raday Utca

Deze voormalige hoofdstraat van de historische wijk Ferencváros in Pest heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen 15 jaar. Ráday Street loopt van Kálvin tér naar Ferenc körút,  in het centrum van District IX van Budapest.

Raday Utca verbindt de zuidelijke oever van de Grand Boulevard met het drukke Kálvin-plein in Pest, waar cafés, restaurants, snackbars en boekhandels als paddenstoelen uit de grond schieten. Dankzij de vele binnen- en buitencafés, bars, restaurants en galerieën die hier zijn gevestigd, heeft Ráday Street (Ráday utca) een speciaal karakter. Deze bruisende wijk wordt vaak ‘Budapest Soho’ genoemd.

Het eerste restaurant van Boedapest dat een Michelin-ster, Costes , ontvangt , bevindt zich ook op Ráday Street.  Het restaurant bevindt zich naast het enige hotel in de straat, IBIS Budapest Centrum.

Ráday Street heeft ook tal van prachtige gebouwen. Een daarvan is de Ráday-bibliotheek, gelegen aan Ráday utca 28. Deze werd in de 18e eeuw gesticht door grondbezitter Gedeon Ráday, de persoon naar wie de straat is vernoemd.

Doordat de universiteit hier in de buurt zit en er veel studenten wonen, heeft de straat een sfeer die je kunt vergelijken met het Parijse Quartier Latin.

Neem metro (M3) naar Kálvin tér of tram 4 of 6 naar Mester utca of Boráros ter