Dombóvár

Dombóvár is een oude heuvelachtige stad in de provincie Tolna. Dombovar is de tweede meest bevolkte stad in de regio, op Szekszárd na. De stad Dombóvár ligt aan de rivier de Kapos, die daar uitmondt in de Sio. Dombóvár ligt 30 km ten oosten van Kaposvár.

Dombovar staat bekend vanwege het thermalbad Gunarasfürdő. Gunarasfürdő ligt net buiten de stad op ongeveer 3 kilometer afstand. Het thermische alkalische koolzuur bevattende water met fluoride werd in 1973 gevonden. Het volgens velen helende water wordt geacht ideaal te zijn voor de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, gynaecologische- en cardiovasculaire- aandoeningen en behandelingen op het gebied van dermatologie. De spa biedt het hele jaar door de traditionele thermale spa en medische diensten. En in de zomer is het buitenzwembad geopend. U vindt hier ontspanningsbaden van gevarieerde aanbod voor de hele familie. Zie ook het filmpje onderaan deze pagina.

Het lokaal historisch museum van Dombóvár heeft een permanente tentoonstelling van materiaal waardoor u veel kennis over de stad kunt vergaren, daarnaast verrijken interessante tijdelijke tentoonstellingen de ervaring van de bezoeker. Adres: 7200 Liberty Street. 16e
Tel: 74 / 465-715, 20 / 910-8066  Website: www.dombovarosvedo.hu Openingstijden: maandag – vrijdag 8-16 uur en in het weekend na telefonisch overleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *