Igal

Plaatsen > Igal

Igal is gelegen tussen Szantod en Kaposvár in een zeer landelijke heuvelachtige omgeving op 25 km van het Balatonmeer. In het dorp zijn er meerdere restaurants en zelfbedieningswinkels.

De gemeente Igal ligt tussen Balatonmeer en Kaposvár in het mooie, zachte, beboste heuvelland van Somogy. Het dorp heeft reeds een 800 jarige, veelbewogen geschiedenis. Ooit overheerste de stad het omringende platteland. Maar toen de Turkse bezetters verdreven waren was niet meer veel van de vroegere stad overgebleven. Slechts langzaam vestigde zich hier opnieuw een dorp, dat uit zijn verslapen periode pas werd verlost, toen in plaats van olie thermaal water onder de heuvels van Buiten Somogy werd gevonden.

De ongeveer 2000 inwoners tellende nederzetting dankt sindsdien haar befaamde naam aan het geneeskrachtige water. In het 12 maanden per jaar geopende thermale bad verwachten thermaalwater bassins met verschillende temperaturen – die met het uit 651m diepte omhoogschietende 76°C warme water gevuld worden – de genezing zoekende gasten. Het geneeskrachtige water van Igal is alkalichloride en waterstofcarbonaat houdend. In het bad zorgen medisch personeel en een reumatoloog voor uw snelle genezing en adviseren u afhankelijk van de diagnose.

Sinds 2004 is er een nieuw thermaalbad geopend. De houten overkapping naar Zweeds model is de basis van de grote hal van het bad. Het bad beschikt binnen over 2 grote bassins met thermaalwater van 38 ˚C. een grote en een kleine rustruimte met hierin een bar waar diverse versnaperingen verkrijgbaar zijn. Verder is er een sauna welke voor de badgasten gratis is. Ook kan men zich er laten masseren en bestaat de mogelijkheid voor onderwatermassage. Buiten zijn er nog 2 grote bekkens met thermaalwater. Voor kinderen zijn er 3 bassens beschikbaar evenals een waterglijbaan. Een zwembad van 25 mtr. maakt het bad wat gelegen is in een parkachtige omgeving compleet. Op het terrein bevinden zich ook diverse eet- en drinkbars met Hongaarse specialiteiten.

In Igal bieden wij een vakantiehuisje aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *