Kunfehértó

Plaatsen > Kunfehértó

Kunfehértó is een dorpje 11 km ten zuidwesten van de stad Kiskunhalas in de Zuidelijke Laagvlakte.

Waar tegenwoordig het centrum van Kunfehértó is was in 1950 slechts beperkte bebouwing; een soort landbouwbedrijf van Állami Gazdaság Mészöly, een station, en de Hoge school Kertészképzõ. De Hoge School was gebouwd in 1940-1941, en er was een bediendenkwartier in de utca Iskola.

Tegenwoordig is Kunfehértó een dorp van 2.500 inwoners in het zuidelijke deel van het gebied tussen de Donau en de rivier Tisza, 10 km van Kiskunhalas.

Kunfehértó staat bekend om haar openlucht zwembad met prettig, natuurlijk schoon water. Het meer ligt in een mooie omgeving. De modder van het meer is rijk aan minerale zouten, wat een volgens de Hongaren een geneeskrachtig effect heeft. Openingstijden van het zwembad zijn: Maandag – Vrijdag: 7.30 – 18.00 Zaterdag non-stop; Zondag: 7.30 – 18,00 Prijzen: Dagkaart: volwassenen 350 Huf – Kinderen 250 HUF – Weekkaarten: volwassenen 1800 – Kinderen 1300 HUF – Seizoenkaart 3.000 HUF

Pal naast het meer is een bungalowpark gebouwd met 800 villa’s.

Virginianum Bortrychium De omgeving is ideaal voor de jacht en visserij. In het bos ten westen van het bungalowpark kunt u een zeldzame plantensoort vinden die “Maanvaren Virginia” (Virginianum Bortrychium) genoemd wordt. Deze plantensoort is uniek voor Midden-Europa en komt verder, zoals de naam doet vermoeden, alleen in USA voor.

Het meer en de toeristische programma’s die gezamenlijk ‘Zomer in Kunfehértó ‘ worden genoemd trekken veel bezoekers naar het dorp. In Kunfehértó treft u culturele programma’s van juni tot eind Augustus. U treft er tentoonstellingen, pop concerten, optredens van volksdansgroepen, sporto- en ontspanningsprogaramma’s en, het belangrijkst van al, het Festival van het Bier dat in het tweede weekend van Juli gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *