Tatárszentgyörgy

Plaatsen > Tatárszentgyörgy

Tatárszentgyörgy ligt in het midden van Hongarije.

De naam van het dorp Tatárszentgyörgy werd voor het eerst vermeld in verslagen uit 1508. Volgens opgravingen bestond het dorp echter reeds sinds de Hongaarse Verovering door de Magyaren.

Als u vanuit Örkény naar het dorp komt, kunt u mooie heuvels met ongerepte jeneverbessenbosjes bewonderen. Deze zilverachtige pijnboombomen zijn een prachtig gezicht wanneer de zon over de Hongaarse vlakte schijnt. Dichtbij de jeneverbessenbosjes, in de “valleien” en in het noordwesten staan groepen grijze populieren. Deze omgeving is de plaats van speciale vogels en insecten.

Dichtbij het dorp is er een Hongaarse en internationale jachtgebied.

In de kerktuin staat een stenen beeld dat gemaakt is door József Liebner ter nagedachte nis aan Prins Rákóczi die. met zijn manschappen, in 1710 in het dorp kampeerde.

In het midden van het dorp kunt u de Rooms-katholieke Kerk, St. Wendelin, met een uikoepel bezichtigen. De kerk werdin het midden van de 19de eeuw gebouwd en herbouwd na de tweede wereldoorlog.

Dichtbij het dorp is het Sarlós-Puszta het bezoeken waard. Hier vindt u de echte atmosfeer van Kiskunság met een herberg, een manege, een zwembad, verscheidene gastenverblijven en een ruim restaurant.

Dorpen in de omgeving: Felsőlajos (12 km), Kunpeszér (9 km), Ladánybene (10 km), Örkény (9 km), Táborfalva (11 km).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *