Home > Recepten > Hongaarse aardappelsoep
voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen
- zout water
- 150 half-om-half gr gehakt
- 1 eidooier
- zout, peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels boter
- 1 liter bouillon
- 2 paprika’s
- 4 harde paprikaworstjes
- cayennepeper
- 1 bosje peterselie
Bereiding:
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
- Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.
- Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.
- Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
- Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
- Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopte de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heb je nog andere tips?