Home > Recepten > Bogrècsgulyès II
Een recept voor 4 personen. Voor een algemene beschrijving zie Bogrècsgulyès I
Ingrediënten:
- 2 middelgrote uien
- 4 eetlepels reuzel
- ruim 1 kg rundvlees in blokjes van 2 x 2 cm
- 225 gr runderhart in blokjes van 2 x 2 cm (desgewenst mag u dit vervangen door extra vlees)
- 2 fijngehakte knoflooktenen
- zoveel kummelzaad als u met één hand met al uw vingertoppen kunt pakken
- 4 eetlepels scherpe paprikapoeder
- 1 grote vleestomaat in kleine stukjes
- 2 schoongemaakte groene paprika’s in stukjes van 2 x 2 cm
- 450 gr gekookte aardappelen in blokjes van 3 cm
Bereidingswijze:
- Snijd de uien in grove stukjes.
- Smelt de reuzel in een ovenvaste pan en fruit de ui op een niet al te hoog vuur.
- Voeg het vlees toe, zet het vuur wat hoger en roerbak het vlees met de ui ± 10 minuten; het moet net niet te droog worden.
- Haal de pan van het vuur, voeg de knoflook, het paprikapoeder en de kummel toe en roer het snel en flink door elkaar.
- Zet, als het paprikapoeder goed is opgenomen, de pan weer op het vuur en voeg direct 2 liter kokend water toe.
- Zet de met het deksel gesloten pan 2 1/2 uur in een op 100°C voorverwarmde oven.
- Voeg na die tijd de tomaten en de paprika’s toe.
- Voeg zo nodig nog wat extra kokend water toe en zet het gerecht nog ± 30 minuten in de oven terug.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg de gekookte aardappelstukjes pas toe als de soep klaar is.
- Serveer de gulyßs heet in grote diepe mokken. Het vlees moet zacht zijn, maar beslist niet zo los als bij suddervlees.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere tips?