Bonensalade uit Hongarije

Home > Recepten > Hongaarse bonensalade

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote pot of 1 groot blik bruine bonen
  • 2 grote preien
  • 1 groene paprika
  • 2 grote tomaten
  • 250 gr salami
  • 1 bekertje zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • peper, zout, paprikapoeder
  • peterselie

Bereiding:

  1. Laat de bonen uitlekken.
  2.  Maak de preien schoon en snipper ze zeer fijn.
  3.  Maak de paprika en de tomaten schoon.
  4. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in plakken.
  5.  Snijd de worst in heel dunne plakjes.
  6.  Schep de prei, paprika, tomaat en worst door de bonen.
  7.  Roer een sausje van de room, mayonaise en azijn.
  8.  Breng dit op smaak met peper, zout, paprikapoeder en peterselie.
  9.  Maak de salade met dit sausje aan.
  10.  Serveer er sesamstokbrood of boerenbrood bij.

Laat weten wat u van onze recepten vindt of wat er verbeterd of gevarieerd kan worden. Deel uw ervaring hieronder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *