Brassói Aprópecsenye

Dit gerecht is vernoemd naar een voormalige Hongaarse stad, Brassó (Roemeens: Braşov). Brassói aprópecsenye is een klassieke Hongaarse gerecht dat snel en makkelijk is te maken.
In een wedstrijd in 2010 op internet eindigde dit gerecht in de top 10 in de categorie “hoofdgerechten” van Hongaarse favoriete gerechten.

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden varkensvlees
  • 600 gram aardappel
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 blokje consomme (ontvette bouillon)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olie, zout, gemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en bak ze in een beetje olie bruin.
  2. Voeg zout, peper, knoflook en marjolein toe.
  3. Los het consomme blokje in een beetje water op en voeg dit bij het vlees, dek af en stoom tot het vlees gaar en zacht is.
  4. Snijd de aardappelen en bak ze in hete olie.
  5. Bak het vlees tot het sap is verdwenen, dep de olie uit de aardappel en voeg aan het vlees toe.
  6. Roer en stoom dit geheel voor enkele minuten. Bestrooi met paprikapoeder, roer goed en serveer met zelfgemaakte ingemaakte groenten.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *