Cikos tokany

Ingrediënten:

  • 2 varkenslapjes
  • spek
  • 500 gr champignons
  • 1 bosje selderij
  • tomaten
  • 3 zure augurken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Spaanse pepers zonder zaad
  • bouillon
  • witte wijn
  • koffiemelk

Bereiding:

  1. Laat de olie in een braadpan heet worden en laat het in blokjes gesneden vlees daarin gaar worden.
  2. Voeg de kleingesneden augurken en champignons toe met een flinke scheut wijn.
  3. Voeg dan de knoflook en de pepers toe en laat 5 minuten sudderen.
  4. Bak intussen het spek (bijv. een paar plakken bacon of gewoon spek) in dobbelstenen uit.
  5. Bak 1 of 2 grote tomaten 5 minuten mee.
  6. Doe er 1/4 liter bouillon, peper, zout en een kruidenbuiltje bij en laat het geheel ± 40 minuten pruttelen.
  7. Doe dan de saus bij de vleespot.
  8. Bind met de aangemaakte maïzena tot het een wat gebonden geheel wordt.
  9. Doe er wat koffiemelk bij, strooi er selderij op en dien op met Duits zuur brood.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *