Ingredienten:
- reuzel (of olie)
- 1 ui
- paprikapoeder (mild of pikant naar smaak)
- prinsessenbonen
- water
- 125 ml zure room bloem
Bereiding:
- Snipper de ui fijn en fruit deze in een bodempje olie totdat ze een mooi kleurtje hebben op een niet al te hoog vuur.
- Haal vervolgens de pan van het vuur en doe er de paprikapoeder bij (ruim, niet te weinig). De pan van het vuur is van belang omdat de paprikapoeder snel aanbrand.
- Doe vervolgens de prinsessenbonen erbij met een longdrink glas water.
- Roer dit door en zet de bonen vervolgens net niet onder met meer water.
- Laat dit even pruttelen totdat de bonen beetgaar zijn.
- Ondertussen mix je de bloem door de zure room, mocht je iets te veel bloem hebben gebruikt leng het dan weer aan met een beetje water totdat je een makkelijk te roeren substantie hebt.
- Doe dit mixje bij het de prinsessenbonen en roer dit goed door terwijl je de bonen lekker door laat koken.
- Je zal zien dat de room een beetje rode kleur krijgt. Serveer dit heerlijke gerecht met een stevig stuk brood als Giabatta (bij gebrek aan Zsömle).
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?