Ingrediënten:
- 500 g gehakt half-om-half
- 100 g gekookte aardappelen
- 50 g ontbijtspek
- 1 theelepel zout
- mespunt peper
- mespunt paprikapoeder
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 2 eetlepels grof gehakte ui
- 1/2 kopje bouillon (van tablet mag)
- eventueel allesbinder
Bereiding:
- Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn.
- Snipper het ontbijtspek. Voeg beide toe aan het gehakt, evenals het zout, de peper en de paprikapoeder. Meng alles stevig door elkaar en maak er 4 mooie ballen van.
- Braad de gehaktballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan alle kanten bruin en gaar in ca. 25 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze even weg.
- Verwijder de meeste braadboter en doe de grof gehakte ui in de pan. Daarbij de in blokjes gesneden paprika en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten. Op hoog vuur alles lekker aanzetten en vervolgens afblussen met de bouillon. Eventueel binden met allesbinder.
- Leg de ballen nog even terug in de warme saus en laat alles nog even pruttelen.
Compleet gerecht Voordat u de gehaktballen weer terug in de pan doet, kunt u er een compleet gerecht van maken.
- Doe de inhoud van een blik bruine bonen in de pan met ui, paprika en tomaten. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper.
- Alles om en om scheppen en tenslotte de gehaktballen toevoegen. Nog even doorwarmen en dan de inhoud overdoen in een schaal.
- Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke bal een bescheiden schepje.
Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?