ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 750 g bereid gehakt rund-varken
- 400 g zuurkool
- 2 paprika’s in verschillende kleur (groen/geel)
- 2 uien
- 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
- 3 eetl. olijfolie
- 1/2 L runderbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 l heet water)
- 2 koffiel. paprikapoeder
- 1/2 koffiel. komijn
- peper en zout
- instantsausbinder
bereiding:
- Meng het gehakt met 1 koffielepel paprikapoeder en rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
- Snij de uien in halve maantjes.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de verse paprika’s en snij in blokjes van +- 2 cm.
- Laat de zuurkool uitlekken en snijd de Paprika’s in reepjes.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de uimaantjes en de paprikastukjes gedurende 2 à 3 min. op een zacht vuurtje al roerende stoven.
- Roer er het tomatenconcentraat en de bouillon door en meng er de zuurkool onder.
- Kruid met paprikapoeder en komijn.
- Voeg de voorgebakken balletjes toe, schep voorzichtig om en laat gedurende +- 15 min. afgedekt sudderen.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout en bind met instantsausbinder.
Dien onmiddellijk op met rijst of rijstvormige pasta.