Hongaarse Goulash voor 4 personen. Voor een algemene beschrijving van Goulash zie het Hongaarse Goulash I recept op deze site.
Ingrediënten:
- 600 gr runderstoofvlees
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 uien
- 1 teen knoflook
- 1/2 literblik tomaten
- 2 rode paprika’s
- zout, peper
- 300 gr aardappelen
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 3 augurkjes
- 200 gr diepvries-doperwten
- 1/2 dl crème fraîche
- 1 theelepel kummelzaad
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in flinke blokken en bak die in de olie bruin.
- Snijd de uien in smalle parten, haal ze los en bak ze kort mee.
- Knijp de knoflook erboven uit, voeg de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
- Snijd de paprika’s in smalle repen, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes, voeg dit alles met wat zout en peper, het paprikapoeder, het kummelzaad en 1/2 liter water aan het vlees toe en stoof het vlees in 3 uur gaar.
- Laat de goulash dan in de open pan met de doperwten nog 1/4 uur pruttelen en roer er tot slot de crème fraîche door.
Variaties:
- Italiaans: Vervang 1 rode paprika door 1 groene, met 1 aubergine in blokjes (15 minuten weggelegd onder zout en drooggedept), 1 courgette in plakjes, 1 theelepel tijm en rozemarijn, 1 dl rode wijn, tot slot 1/2 literblik artisjokbodems in blokjes. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
- Mexicaans: Roer er extra 1 groene paprika, 2 gedroogde rode pepertjes, 1 eetlepel taco-kruiden, 1/2 literblik rode nierbonen in pikante saus en 1/2 literblik maïskorrels of minimaïs door. Serveer de goulash met zeer fijngehakte rode ui.