Voor een algemene beschrijving van Goulash zie het Hongaarse Goulash I recept op deze site. Vele recepten bestaan voor Hongaarse goulash. Heeft u variaties die hier nog niet beschreven zijn? mail ze!
Nog een recept voor Hongaarse Goulash
Ingrediënten:
- 1 kg mager rundvlees zonder zenen
- 1 afgestreken theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 500 gr uien
- 100 gr boter of olie
- 2 afgestreken eetlepels paprikapoeder
- 1 afgestreken eetlepel bloem
- 1 kopje kokend water
- 1/2 kopje witte wijn
- 1 1/2 kopje zure room
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes en strooi er zout en peper over. Schil en hak de uien.
- Verwarm de boter of olie, leg het vlees erin en bak het aan alle kanten bruin.
- Voeg de ui bij het vlees, strooi het paprikapoeder erover en bak dit eveneens goed aan.
- Strooi vervolgens de bloem erover en laat het onder voortdurend roeren nog ± 1 minuut bakken.
- Giet het hete water en de wijn erbij en laat de goulash in de gesloten pan 1-1 1/2 uur op een zacht vuur stoven, tot het vlees zacht is.
- Roer tijdens het stoven zo nu en dan om.
- Giet er, als het vocht te snel inkookt, telkens een beetje heet water bij.
- Roer de zure room door de goulash. Verwarm alles goed, maar laat niet meer koken.