Een recept voor Gulyès voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 500 gr runderlende in dobbelsteentjes gesneden
- 2-3 middelgrote gesnipperde uien
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 4-5 aardappelen
- 2-3 eetlepels paprikapoeder
- 2 in blokjes gesneden gepelde tomaten
- 2 witte paprika’s (anders rode)
- 1 1/2 liter bouillon
- 2 Spaanse pepers
- zout
- 1 theelepel karwijzaad
- reuzel of boter
Bereidingswijze:
- Fruit de uien samen met de gesnipperde paprika’s, de knoflook en het vlees in de reuzel of boter en voeg er het zout, de paprikapoeder en de pepers aan toe.
- Laat het geheel indampen tot bijna al het vocht is verdwenen.
- Voeg er de bouillon aan toe en als het geheel kookt, het karwijzaad.
- Laat alles een paar uur op een laag vuurtje lichtjes koken.
- Kook de aardappelen in de schil tot ze bijna gaar zijn, pel ze en snijd ze in blokjes.
- Voeg vlak voor het opdienen de aardappelen en de tomaten toe.
- Zorg ervoor dat de bouillon niet gaat binden.