Segediener goulash
Ingrediënten:
- 125 gr doorregen spekblokjes
- 250 gr varkenspoelet
- 250 gr zacht runderpoelet
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr uien
- 500 gr tomaten
- 250 gr zuurkool
- 20 gr (kruiden)boter
- peper, zout
- 1 flinke eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 kop rode wijn
- 1/8 liter zure room
Bereidingswijze:
- Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn.
- Pel de tomaten en snijd ze klein.
- Smelt in een braadpan de boter en bak al roerend het spek, samen met de uien en de knoflook.
- Doe het vlees erbij, bestrooi het met peper en zout en bak het bruin.
- Strooi de paprikapoeder erover en blus af met de wijn. Roer de tomaten en de tijm erdoor.
- Smoor alles zachtjes ± 1 uur met het deksel op de pan.
- Spoel de zuurkool af en maak die goed los.
- Doe de kool in de pan en kook hem 15 minuten mee.
- Roer tenslotte de zure room door de goulash.