Pusztagulash voor 6-8 personen.
Ingrediënten:
- 1600 gr rundvlees
- 400 gr uien
- 2 kg aardappelen
- 100 gr wortelen
- 100 gr wortelpeterselie
- 3 groene paprika’s
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- paprikapoeder
- 1-1 1/2 liter vleesbouillon (afhankelijk van de grootte van de ketel of kookpan)
- 1-2 Hongaarse kerspepers (pikant)
- 250 gr reuzel of boter
- zout
- komijnpoeder
- peterselie
[bol_product_links block_id=”bol_5700ca8c92842_selected-products” products=”9200000009933782″ name=”Hongaars kookboek” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Bereiding:
- Hak de uien fijn en snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Bak de uien in de vetstof glazig, voeg de uitgeperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en een weinig vleesbouillon toe en laat op laag vuur opkoken tot de vloeistof is verdampt.
- Voeg de vleesblokjes toe, zout die en roer regelmatig om tot alle vocht opnieuw is verdampt.
- Voeg nog een weinig vleesbouillon toe, dek de pan af en laat verder smoren.
- Voeg, als het vlees bijna gaar is, de in schijven gesneden wortelen, paprika’s, tomaten en aardappelen, de kerspeper en de in kleine blokjes gesneden wortelpeterselie toe.
- Laat alles ± 20 minuten smoren en voeg dan de rest van de vleesbouillon toe.
- Dek de pan weer af en kook het vlees gaar.
- De goulash moet tamelijk pikant zijn.