Ingrediënten:
- 2 eetl. Hongaars paprikapoeder,
- 2 eetl. reuzel,
- 500 gr. runderpoulet,
- 1 theel. zout,
- 1 teen knoflook,
- 3 uien grof gesneden,
- 2 aardappels in grove stukken,
- 3 gepelde tomaten in grove stukken,
- 2 paprika’s (rood en groen).
Bereiding:
- De reuzel verwarmen in een grote pan. Als de reuzel heet is het paprikapoeder hierin bakken.
- De runderpoulet toevoegen en rondom bruin bakken. Uien toevoegen en gedurende 2 minuten meebakken.
- In een andere pan water (1,5 l) met het zout verwarmen en als het water kookt toevoegen aan de braadpan.
- De runderpoulet, uien en aardappelstukjes gedurende 2 uur stoven.
- De andere ingrediënten toevoegen en nog 0,5 uur laten stoven.
- De goulash wordt geserveerd met stukken stokbrood.