Hertenbout uit de Börzsöny
Benodigdheden voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram ree- of hertenbout
- 100 gram vet
- 100 gram gerookt spek
- 20 gram zout
- Voor de saus
- 100 gram witte wortel (ettich),
- 3 deciliter bouillon in plakjes
- 3 deciliter zure room
- 100 gram peentjes, in plakjes
- 1 deciliter witte wijn
- 100 gram Boleten (paddestoelen),
- 1 citroen in plakjes
- 1 laurierblad
- 20 gram Knorr/Maggi kruidenmix tijm, gemalen peper
- 4 eetlepel bloem
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 eetlepel mosterd
Bereiding
- Lardeer de herten- of reebout met spek en bak het bruin in hete olie.
- Voeg zout en peper toe en smoor het met een beetje water gaar.
- Smoor in beetje vet de uitjes, groenten en boleten.
- Kruid het geheel met bovengenoemde ingrediënten en kook het gaar in de bouillon.
- Meng de zure room met wijn en bloem en voeg dit toe.
- Breng het geheel aan de kook, zeef het, voeg het citroensap en het vlees toe en breng het weer aan de kook.
- Serveer het met aardappelbolletjes.