Ingrediënten:
voor 2 – 3 personen:
- 225 – 275 gram kalfslappen
- 4 eetl. (olijf)olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
- 2 (afgestreken) theelepel geurige paprikapoeder (Edelsusz)
- 1 (afgestreken) theel. pittige paprikapoeder (Rosen-paprika)
- 2 – 3 grote rijpe (Roma)tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika (of 1 hele rode of groene paprika), bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden
- zout
- 1 dl (Bulgaarse) yoghurt
- 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie.
Bereidingswijze:
- Droog het vlees met keukenpapier en snijd het in blokjes van ongeveer een centimeter.
Verhit olie in een stoof- of braadpanen fruit de uien al roerend goudgeel.
Doe de knoflook erbij en neem na 1 minuut de pan van het vuur.
Strooi na drie minuten beide paprikapoeders over de uien en schep alles om. - Doe het vlees er bij en laat alles, onder regelmatig omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken.
Voeg zoveel water (ca. 2 dl) toe tot alles net niet helemaal onder staat.
Laat alles een uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
Roer af en toe even krachtig door.
Voeg daarna tomaten en paprika’s toe en laat nog eens een half uur stoven.
Voeg daarna eventueel zout en peper toe en roer de yoghurt door het gerecht.
Temper het vuur en laat het gerecht niet meer aan de kook komen. - dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi er peterselie over.
Geef er rijst bij of gekookte aardappelen of aardappelpuree, of een kleine pastasoort als farfalle.
Tips:
- neem lamslappen in plaats van kalfslappen.
- Pas op met het toevoegen van paprikapoeder.
- Wanneer ze door de hete olie, vet of boter wordt geroerd dan is de kans op aanbranden groot en daardoor krijgt het poeder een bittere smaak. Om dit te voorkomen is het verstandig de pan met de in hete olie gefruite uien en knoflook enige tijd tevoren van het vuur te neme