Benodigdheden voor 5 personen
Ingrediënten
- 800 gram karper, gefileerd
- 150 gram groene paprika,
- 150 gram rode ui, gesnipperd in plakjes
- 100 gram gerookt spek
- 20 gram bloem
- 800 gram aardappelen
- deciliter zure room
- 100 gram verse tomaten, zout, paprikapoeder in plakjes
- 100 gram vet
Bereiding
- Maak de karper schoon, fileer hem en snijd hem in stukken.
- Lardeer de karper met de spek en voeg zout toe.
- Fruit de ui en het paprikapoeder en leng het aan met wat water.
- Voeg de tomaat en paprika toe en kook het op een laag pitje.
- Bak ondertussen de gelardeerde stukken vis voor.
- Bak de aardappelschijfjes in het visvet.
- Plaats de aardappelschijfjes en de stukken vis in een vuurvaste schaal.
- Vermeng bloem met zure room en voeg al roerend de groentemassa toe.
- Breng het aan de kook en giet het over de visstukken.
- Het geheel gaar bakken in de oven.