Karper uit Tata

Benodigdheden voor 5 personen

Ingrediënten

  • 800 gram karper, gefileerd
  • 150 gram groene paprika,
  • 150 gram rode ui, gesnipperd in plakjes
  • 100 gram gerookt spek
  • 20 gram bloem
  • 800 gram aardappelen
  • deciliter zure room
  • 100 gram verse tomaten, zout, paprikapoeder in plakjes
  • 100 gram vet

Bereiding

  1. Maak de karper schoon, fileer hem en snijd hem in stukken.
  2.  Lardeer de karper met de spek en voeg zout toe.
  3. Fruit de ui en het paprikapoeder en leng het aan met wat water.
  4. Voeg de tomaat en paprika toe en kook het op een laag pitje.
  5. Bak ondertussen de gelardeerde stukken vis voor.
  6. Bak de aardappelschijfjes in het visvet.
  7. Plaats de aardappelschijfjes en de stukken vis in een vuurvaste schaal.
  8. Vermeng bloem met zure room en voeg al roerend de groentemassa toe.
  9. Breng het aan de kook en giet het over de visstukken.
  10. Het geheel gaar bakken in de oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *