Kashkaval is een semi-harde, gele kaas, dat zijn naam ontleent aan de Italiaanse kaas ” Caciocavallo “. Het is vooral populair in Oost-Europa en het Middellandse-Zeegebied.
Kashkaval gemaakt van koemelk staat bekend als Kashkaval Vitosha , terwijl een variant gemaakt van schapenmelk heet Kashkaval balkan . Kashkaval Preslav is de naam gegeven aan de kaas gemaakt van een mengsel van beide melk.
Vanwege de gelijkenis in smaak met cheddar kaas, wordt Kashkaval ook wel “cheddar kaas van de Balkan” genoemd.
Ingrediënten:
- 2 stukken Kashkaval van ieder 100 gr
- 40 gram boter
- 6 gram paprikapoeder
- 1 Spaans pepertje
- 2 licht gebakken aardappeltjes
- stukjes komkommer
- vetvrij papier
Bereidingswijze
- Bestrijk 2 velletjes vetvrij papier met wat boter.
- Leg de kaas er in het midden op en strooi er paprikapoeder over.
- Leg op en rond de kaas een 1/2 in stukjes gesneden Spaans pepertje.
- Vouw het papier rond de kaas.
- Maak het oppervlak nat met wat water en schuif het in een hete oven.
Serveer in de verpakking met een licht gebakken aardappeltje en wat komkommerschijfjes.