Recepten > Kippensoep
Ingrediënten:
- 2 kg kip(delen)
- 300 g soepgroenten
- 80 g knolselderij
- 50 g koolrabi
- 40 g uien
- 60 g paddenstoelen
- peper en zout
- gemberpoeder
- 100 g gedopte doperwten
- 100 g bloemkoolroosjes
- 100 g aspergepunten
- 1/2 paprika, in stukjes
Bereiding:
- De kip(delen) goed wassen en in 2 liter koud water aan de kook laten komen. Tussendoor afschuimen. Als het kookt, bij matige hitte zachtjes verder laten koken.
- Na 1/2 uur kooktijd soepgroenten, knolselderij, koolrabi, en uien toevoegen en kruiden met peper en zout.
- Tegelijkertijd in een andere pan de paddenstoelen (in plakjes), de erwten, de bloemkoolroosjes, de aspergepunten en de paprikastukjes in weinig gezouten water koken.
- Als de met de kip samengekookte groenten gaar zijn, deze uit de bouillon nemen. De helft van de groenten klein snijden. De rest kunt u ergens anders voor gebruiken.
- Het gare vlees uit de bouillon nemen. De bouillon af laten koelen, daarna door een doek of zeef schenken, en wel voorzichtig zodat ze niet troebel wordt.
- Voor het serveren de gekookte groenten overgieten met de bouillon. Het in stukken gesneden vlees van de kip op een schotel of op borden leggen en de bouillon met groenten erover schenken.
- Garneren met fijngehakte peterselie.