Hongaarse komkommersla
Ingrediënten:
- 1/3-1/2 komkommer
- 1 dessertlepel ciderazijn (of gewone azijn)
- theelepel suiker
- ½ theelepel paprikapoeder
- klein teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 eetlepel zure room
- peper en zout
Bereiding:
- Schil de komkommer, snijd m in plakjes, doe m in een vergiet en gooi er zout overheen. Zet m een uur in de gootsteen om het vocht uit de komkommer te laten druipen.
- Vermeng intussen azijn, suiker, paprikapoeder, peper en knoflook uit de knijper. Snipper de sjalot.
- Na het uur wachten: knijp de komkommer uit en leg m in een kom.
- Azijnmengsel erbij, de ui en de zure room. Door elkaar roeren.
- Als je van scherp houdt nog wat paprikapoeder er overheen sprenkelen.
- En nuweer 1-2 uur in de ijskast.
Daarna is de salade echt heel lekker.