Komkommersla uit Hongarije

Hongaarse komkommersla

Ingrediënten:

  • 1/3-1/2 komkommer
  • 1 dessertlepel ciderazijn (of gewone azijn)
  • theelepel suiker
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • klein teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel zure room
  • peper en zout

Bereiding:

  • Schil de komkommer, snijd ‘m in plakjes, doe ‘m in een vergiet en gooi er zout overheen. Zet ‘m een uur in de gootsteen om het vocht uit de komkommer te laten druipen.
  • Vermeng intussen azijn, suiker, paprikapoeder, peper en knoflook uit de knijper. Snipper de sjalot.
  • Na het uur wachten: knijp de komkommer uit en leg ‘m in een kom.
  • Azijnmengsel erbij, de ui en de zure room. Door elkaar roeren.
  • Als je van scherp houdt nog wat paprikapoeder er overheen sprenkelen.
  • En nuweer 1-2 uur in de ijskast.

Daarna is de salade echt heel lekker.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *