Voor 8 personen
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 3 wortels, gehakt
- 275 gram linzen, geweekt, gespoeld en uitgelekt
- 1 pot (700 gram) passata (Italiaanse sausachtige substantie gemaakt van rauwe gepureerde tomaten)
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 grote uien, versnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1/2 theel paprikapoeder
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 theel zout
- 1/2 theel versgemalen zwarte peper
- 175 ml witte wijn
- handje gehakte verse peterselie
- 50g geraspte Parmezaanse kaas (eventueel)
Bereidingswijze
- In een grote soeppan de olie verhitten en daarin de ui glazig bakken.
- Knoflook, paprikapoeder, selderij en wortel erdoor roeren en 10 minuten bakken.
- Tomatensaus, kippenbouillon, linzen, laurierblad, zout en peper erdoor roeren. Goed vermengen en vervolgens de wijn toevoegen.
- Aan de kook brengen en 1 uur op een laag tot middelhoog vuur laten koken tot de linzen gaar zijn.
Garneren met peterselie en Parmezaanse kaas en serveren.