Start > Recepten > Notenbrood
Op deze pagina het recept voor Hongaars Notenbrood.
Ingrediënten:
- 180 gr. gemengde gezouten noten
- 180 gr. volkorenbrood
- 180 gr. gekookte zilvervliesrijst (In plaats van zilvervliesrijst kunt u ook ander gekookt graan nemen.)
- 3 stuks gedroogde tomaten op olie
- 3 blaadjes verse salie (In plaats van 3 blaadjes verse salie kunt u ook een halve theelepel gedroogde salie nemen.)
- 1 takje verse tijm (In plaats van 1 takje verse tijm kunt u ook een halve theelepel gedroogde tijm nemen.)
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl. marmite
- 200 ml. kokend water
- Olie
Benodigde materialen: een keukenmachine, een spatel en een grote cakevorm.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
- Pel de ui en snipper deze fijn. Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig, knijp op het laatst de knoflook erboven uit.
- Verkruimel het volkorenbrood (in de keukenmachine gaat dit het snelst).
- Hak de noten samen met de tomaten fijn (ook dit gaat in de keukenmachine het snelst en comfortabelst).
- Vermeng broodkruimels, noten, de gekookte rijst of het gekookte graan, ui en knoflook.
- Als u verse kruiden gebruikt, snijdt u deze fijn en voegt u ze bij de rest. Indien u gedroogde kruiden gebruikt, strooit u ze simpelweg over het mengsel dat u net hebt gemaakt.
- Roer alles goed door elkaar.
- Vet een vrij grote cakevorm in, doe het deeg erin en pers alles goed en stevig aan met een spatel of de bolle kant van een eetlepel.
- Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie en plaats het 35 minuten in het midden van de hete oven.