Notenbrood

Start > Recepten > Notenbrood

Op deze pagina het recept voor Hongaars Notenbrood.

Ingrediënten:

  • 180 gr. gemengde gezouten noten
  • 180 gr. volkorenbrood
  • 180 gr. gekookte zilvervliesrijst (In plaats van zilvervliesrijst kunt u ook ander gekookt graan nemen.)
  • 3 stuks gedroogde tomaten op olie
  • 3 blaadjes verse salie (In plaats van 3 blaadjes verse salie kunt u ook een halve theelepel gedroogde salie nemen.)
  • 1 takje verse tijm (In plaats van 1 takje verse tijm kunt u ook een halve theelepel gedroogde tijm nemen.)
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. marmite
  • 200 ml. kokend water
  • Olie

Benodigde materialen: een keukenmachine, een spatel en een grote cakevorm.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn. Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig, knijp op het laatst de knoflook erboven uit.
  3. Verkruimel het volkorenbrood (in de keukenmachine gaat dit het snelst).
  4. Hak de noten samen met de tomaten fijn (ook dit gaat in de keukenmachine het snelst en comfortabelst).
  5. Vermeng broodkruimels, noten, de gekookte rijst of het gekookte graan, ui en knoflook.
  6. Als u verse kruiden gebruikt, snijdt u deze fijn en voegt u ze bij de rest. Indien u gedroogde kruiden gebruikt, strooit u ze simpelweg over het mengsel dat u net hebt gemaakt.
  7. Roer alles goed door elkaar.
  8. Vet een vrij grote cakevorm in, doe het deeg erin en pers alles goed en stevig aan met een spatel of de bolle kant van een eetlepel.
  9. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie en plaats het 35 minuten in het midden van de hete oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *