Hongaarse Omelet
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 500 gram tomaten
- 4 uien
- 100 gram boter
- 150 gram gekookte ham
- zout
- peper
- 2 eetlepels room
Voor de saus:
- 50 gram boter
- 2 uien
- paprikapoeder
- bloem
- 3 dl kippenbouillon
- 1 dl room
- zout
- peper
bereiding:
- Begin met de saus. Schil de uien en hak ze fijn.
- Verhit de boter in een pan en laat hierin de uien zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen.
- Als de uien klaar zijn voeg dan 30 gram bloem toe, meng goed en laat ze wat kleur krijgen.
- Geef er dan de bouillon bij, zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren.
- Schil de 4 uien en hak ze fijn.
- Snij de ham in brunoise.
- Maak de tomaten concassée.
- Verhit de helft van de boter in een pan, voeg er de uien en de ham bij en laat het even sauteren totdat de uien kleur krijgen.
- Voeg dan de tomaat toe, geef er zout en peper bij en laat 10 minuten smoren.
- Dan de omelet
- Breek de eieren in een kom, en klop ze snel met een vork los, maar niet zo dat ze schuimig worden.
- Voeg er de room bij en zout en peper naar smaak. Smelt de boter in een grote pan. Wanneer deze heet is, zonder dat ze kleur krijgt geven we de helft van de geklopte eieren erbij.
- Laat ze op redelijk vuur sauteren en schud af en toe met de pan zodat zoveel mogelijk ei met de bodem in aanraking komt.
- Laat de bovenkant niet helemaal droog worden. Deze moet nog iets nat blijven.
- U kunt ze nu op een voorverwarmde schaal laten glijden.
- Bak op dezelfde wijze een tweede omelet. De omeletten mogen géén kleur krijgen!
- Vul de omelet met het groentenmengsel.
- Vouw de omeletten dicht en schenk er wat saus over.