Ingrediënten:
- 80 gram bloem
- 5 gram gist
- 5 dl melk
- 1 ei
- 2 afgestreken eetlepels paprikakruiden
- 8+3 eetlepels kristalsuiker
- een beetje gesmolten vet
- wat olie
- zout
- 1 ei
Bereiding:
- De gist in wat warme, zoete melk 10 minuten laten rijzen.
- Het meel toevoegen aan de gerezen gist met ei, 2 eetlepels olie, melk.
- Goed kneden.
- Dek af met een theedoek, laat het op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Na het rijzen, het gebak op een plank uitrollen tot twee twee langwerpige stukken.
- Bedek het deeg met paprikapoeder, bestrooi met 8 eetlepels suiker, en giet wat gesmolten vet over de vulling.
- Rol het op en doe dit op een bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei
- Midden in een hete oven bakken 50-60 minuten. Serveer in plakjes.