Paprika Cake

Ingrediënten:

  • 80 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 5 dl melk
  • 1 ei
  • 2 afgestreken eetlepels paprikakruiden
  • 8+3 eetlepels kristalsuiker
  • een beetje gesmolten vet
  • wat olie
  • zout
  • 1 ei

Bereiding:

  • De gist in wat warme, zoete melk 10 minuten laten rijzen.
  • Het meel toevoegen aan de gerezen gist met ei, 2 eetlepels olie, melk.
  • Goed kneden.
  • Dek af met een theedoek, laat het op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • Na het rijzen, het gebak op een plank uitrollen tot twee twee langwerpige stukken.
  • Bedek het deeg met paprikapoeder, bestrooi met 8 eetlepels suiker, en giet wat gesmolten vet over de vulling.
  • Rol het op en doe dit op een bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei
  • Midden in een hete oven bakken 50-60 minuten. Serveer in plakjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *