Hongaarse pasta gerechten: Verschillende manieren om uw pasta te versieren
Kook ongeveer 300 gram pasta op de normale wijze.
Pasta met aardappel en ui
Ingrediënten:
- 500 g aardappelen
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- zout
- rode paprika poeder
Bereiding
- Snijdt de ui tot snippers en fruit deze in de olie.
- Voeg een afgestreken eetlepel rode paprikapoeder toe, zout en de in kleine blokje gesneden aardappelen.
- Kook het mengsel onder af en toe omroeren eerst in z’n eigen vocht, dan met een klein beetje water gaar.
- Daarna alles goed omroeren zodat de aardappelen verkruimelen en de gare pasta toevoegen. Serveren met salade, augurken of ingelegde rode biet.
Pasta met witte kool en ui
Ingrediënten:
- 750 g witte kool
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui
- zout
- zwarte peper
Bereiding:
- De witte kool samen met de ui in een keukenmachine malen tot snippertjes.
- Dit mengsel met zout en zwarte peper in hete olie fruiten.
- Daarna de gare pasta toevoegen.
Pasta met kwark en spek
Ingrediënten:
- 300 g kwark
- 100 g spek
- zure room
Bereiding:
- Bak kleine stukjes spek uit.
- Doe op de opgewarmde borden bovenop de hete pasta wat kwark met eventueel wat lauwe zure room.
- Daar bovenop het hete uitgebakken spek.
Pasta met maanzaad of walnoten
Ingrediënten:
- 100 g maanzaad of walnoten
- 100 g (poeder)suiker
Bereiding:
- Het maanzaad (samen met de suiker) of de walnoten vermalen tot een grof poeder. (Het poedersuiker met de gemalen walnoten vermengen.)
- Dit op de borden bovenop de gare pasta verdelen.
- Bij het maanzaad kan ook kersenjam of kersen op siroop worden geserveerd.
Pasta met griesmeel
Ingrediënten:
- 80 g griesmeel
- 3 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
- Het griesmeel met wat zout in de hete olie goudbruin bakken.
- Dan een paar eetlepels water toevoegen om het griesmeel wat zachter te laten worden.
- Als laatste de gare pasta toevoegen.
- Eventueel serveren met wat jam.
Recept met dank aan Zsuzsanna Pál, Voor meer recepten kijk op haar website: www.palzsuzsanna.nl.