Schisch-Strandja

Schisch-Strandja

Ingrediënten:

Per persoon:

  • 180 gr varkensvlees van de haas
  • 20 gr olie
  • 40 gr sjalot
  • 120 gr tomaten
  • 60 gr paprika half rood, half groen
  • marjolein
  • fijngehakte peterselie
  • 2/10 dl witte wijn

Voor het garnituur:

  • 20 gr gehakte uien
  • 10 gr boter
  • 50 gr gekookte aardappelen
  • 30 gr paprika’s
  • 1 middelgrote gepelde tomaat
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1/2 dl runderbouillon
  • bonenkruid

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in blokken, zout het en schroei het dicht in gloeiende olie.
  2. Voeg er, zodra het vlees bruin is, de uitjes, de in vierkanten gesneden paprika en de tomaten aan toe en laat die half rauw blijven.
  3. Breng op smaak met de marjolein, blus met witte wijn en laat 2 minuten stoven.
  4. Neem van het vuur en rijg aan het spit: vlees, tomaat, vlees, paprika, vlees, ui, enz.
  5. Laat het vlees gaar worden onder de grill en schik het op het volgende garnituur:
  6. Laat de uien in de boter goudbruin fruiten, voeg er de in schijfjes gesneden aardappelen, de blokjes paprika en de stukken tomaat bij en blus met wat bouillon.
  7. Kruid met het bonenkruid, giet de witte wijn erbij en laat 2-3 minuten sudderen.
  8. Leg dit mengsel als een berg op de dienschaal en leg het spit erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *