Schisch-Strandja
Ingrediënten:
Per persoon:
- 180 gr varkensvlees van de haas
- 20 gr olie
- 40 gr sjalot
- 120 gr tomaten
- 60 gr paprika half rood, half groen
- marjolein
- fijngehakte peterselie
- 2/10 dl witte wijn
Voor het garnituur:
- 20 gr gehakte uien
- 10 gr boter
- 50 gr gekookte aardappelen
- 30 gr paprika’s
- 1 middelgrote gepelde tomaat
- 1/2 dl witte wijn
- 1/2 dl runderbouillon
- bonenkruid
Bereiding:
- Snijd het vlees in blokken, zout het en schroei het dicht in gloeiende olie.
- Voeg er, zodra het vlees bruin is, de uitjes, de in vierkanten gesneden paprika en de tomaten aan toe en laat die half rauw blijven.
- Breng op smaak met de marjolein, blus met witte wijn en laat 2 minuten stoven.
- Neem van het vuur en rijg aan het spit: vlees, tomaat, vlees, paprika, vlees, ui, enz.
- Laat het vlees gaar worden onder de grill en schik het op het volgende garnituur:
- Laat de uien in de boter goudbruin fruiten, voeg er de in schijfjes gesneden aardappelen, de blokjes paprika en de stukken tomaat bij en blus met wat bouillon.
- Kruid met het bonenkruid, giet de witte wijn erbij en laat 2-3 minuten sudderen.
- Leg dit mengsel als een berg op de dienschaal en leg het spit erop.